Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Konjuh: Nadam se da ću ući u najboljih 100 što pre

Konjuh: Nadam se da ću ući u najboljih 100 što pre

Hrvatska teniserka Ana Konjuh, nakon predaje finalnog meča, rekla da joj je pre svega drago što je posle problema sa povredama uspela da se plasira u finale Serbia Ladies Opena.

„Pokušala sam da se oporavim. Znala sam da ne mogu da nastavim i nisam htela da rizikujem jer igram već za nekoliko dana. Dosta mi znači ovih nekoliko pobeda, nisam ni planirala da igram u Beogradu. Posle dužeg vremena sam igrala u finalu i odlično je videti da sam uspela da odigram na ovom nivou. Zahvalna sam što mogu da ponovo igram, posle svega što sam prošla. Da mogu da radim ono što volim i da uživam u tome. Treba da idem korak po korak i rezultati će doći”, rekla je Ana Konjuh.

Ona je takmičenje na Serbia Ladies Openu krenula od kvalifikacija.

„Definitivno ću ovu nedelju pamtiti po tome što sam igrala finale na šljaci, što nije moja omiljena podloga. Hvala treneru zbog kojeg sam uspela. Nadam se da ću ući u najboljih 100 što pre”.

O svojoj protivnici imala je samo reči hvale.

„Igrale smo zajedno kao juniorke. Od tada je prošlo puno vreme i znala sam da je izuzetno snažna. Odlično servira, sjajan joj je forhend, znala sam da će biti teško”, navela je Hrvatica.

Istakla je značaj koji za teniserke iz regiona imaju turniri koji se organizuju na Balkanu, poput ovog u Beogradu.

„Mnogo nam znači da igramo blizu kuće, naročito nama sa Balkana. Nemamo puno ovakvih turnira i sjajno je što je organizovan u Beogradu. Tužno je što nema navijača, ali nam znači to što smo mogli da motivišemo decu da možda zaigraju tenis”, kaže Konjuh.

Naredna stanica joj je Pariz.

„Očekujem da za nekoliko dana u potpunosti budem spremna. Idem kući, pa posle testiranja letim za Pariz gde ću igrati kvalifikacije za Roland Garros. Drago mi je da sam se vratila na gren slemove i to mi je trenutno jedino bitno”, zaključila je Hrvatica.