Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Krunić i Stojanović u polufinalu dubla

Krunić i Stojanović u polufinalu dubla

Srpske teniserke Nina Stojanović i Aleksandra Krunić su se, pobedom protiv Lidziye Marozave (BLR) i Andree Mitu (ROU) 2:1 (6:2, 3:6, 10:6), plasirale u polufinale dubla na Serbia ladies open turniru.

O svojoj igri na turniru i singlu i dublu, Krunić je kratko prokomentarisala:

„Nisam zadovoljna singlom, ali kako sam došla u petak ujutru iz Amerike, a u subotu sam igrala prvi meč, nisam mogla da očekujem da će pokazati najbolji tenis. Nisam igrala mnogo mečeva i svaki koji odigram je napredak. Što se dubla tiče, drago mi je što igram kod kuće, rasterećuje me ta činjenica, jer su pored mene dragi ljudi, mogu da se vratim kući posle meča i to mi je definitivno dodatni opuštajući faktor. Pomaže mi domaći teren“.

Krunić je u Savetu igrača i trudi se da doprinese da se počne sa popuštanjem mera.

„Čudno je kad smo ‘u balonu’, psihički je naporno. Nadam se da će polako početi mere da se popuštaju i u svetu i kod nas. Nisam osoba koja voli da bude stalno u klubu i na terenima, potreban mi je ventil, da mogu da prošetam negde. Verujem da će situacija biti malo lakša. Bitno je prihvatiti situaciju takvu kakva jeste, ali i pokušavam kroz Savet igrača da uradimo promene, da se pravila malo popuste i da budemo između toga da smo bezbedni i da ne ugrožavamo turnire i zdravlje, a opet da imamo i život pored tenisa“.

Krunićeva ističe i potencijalno rešenje za popuštanje mera:

„Više smo za to da se češće testiramo, ali da izlazimo napolje. Da preuzmemo veću odgovornost, jer niko ne želi nikoga da ugrozi, samo da budemo pažljivi. Sad imamo sat, dva da treniramo napolju, a bilo bi dobro da se to vreme produži i da radim nešto drugo osim treniranja. Dosta zavisimo i od države u kojoj igramo, zato moramo redovno da pratimo sve promene. Do tada pokušavam da se sakrijem u knjige i netfliks“.

Sledeća stanica su joj kvalifikacije Roland Garrosa.

„Od ponedeljka su kvalifikacije za Roland Garros, a ako uđem i u dublu takmičiću se i u toj konkurenciji. Videću kad ću početi sa sezonom na travi. Cilj mi je da odigram što više mečeva, da budem zdrava. Idealno bi bilo da se vratim u top 100, mada sam svesna da se to možda neće desiti ove sezone. Sa mojim trenutnim rangom, teško je da uđem u turnire, moram o tome da odlučujem poslednjem trenutku. Primarni cilj je da nađem rutinu oko rasporeda i svega, a to neće biti lako ove godine“.

Srbija je zaslužila da ima i ženski teniski turnir.

„Zaslužili smo, to je odlična prilika i za mlađe igračice da direktno uđu na turnir i da igraju mečeve, jer ako imaš jednu nedelju lakšeg ulaska na turnir, to uvek pomaže“.