Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Paula Badosa šampionka Serbia Ladies Opena

Paula Badosa šampionka Serbia Ladies Opena

Španska teniserka Paula Badosa osvojila je premijerni turnir iz serije 250 koji je održan u našoj zemlji – Serbia Ladies Open.

Paula Badosa je do pehara stigla pošto je, nažalost, njena protivnica u finalu, Hrvatica Ana Konjuh, bila prinuđena da meč preda zbog povrede. U trenutku prekida rezultat je bio 6:2, 2:0.

Badosa je u Beogradu osvojila svoj prvi WTA trofej.

„Srećna sam i ponosna na celu nedelju. Osećala sam se dobro sve vreme i bila sam na potrebnom nivou. Mentalno nije bilo lako, ali sam uspela da se izborim. Srećna sam što sam osvojila prvi turnir u karijeri, dugo sam ga jurila. Uvek je lepo imati ovakvu sezonu. Motivisana sam za Roland Garros, imam saopouzdanje. Sećam se da sam tokom jednog treninga rekla treneru da jedva čekam sezonu na šljaci i naterala sam ga da mi obeća da će sezona biti odlična. Rekao mi je da hoće jer vredno radim”, rekla je 23-godišnja Španjolka.

„Sanjala sam o trofeju, ali delovalo je tako daleko. Moj novi tim je verovao u mene više nego ja. To je tako važno. Krenuli smo od nule, radili smo svaki dan sa jasnim ciljevima i tu se vidi moj napredak ove sezone. Bila sam nervozna, ali sam se fokusirala na cilj”, dodala je.

Njeno poznanstvo sa Anom Konjuh seže iz juniorskih dana.

„Krivo mi je što je Ana morala da preda danas. Prvi put sam je videla na U14 turniru. Ona je bila favorit i bila sam oduševljena što igram pored nje. Dobro je igrala kao mlada i uvek smo imale super odnos. Ona je sjajana devojka. Kad smo imale 17 godina igrale smo u Madridu. Srećna sam što se vraća u staru formu, sigurna sam da će igrati još finala”, navela je Badosa.