Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Stojanović i Krunić osvojile Serbia Ladies Open

Stojanović i Krunić osvojile Serbia Ladies Open

Srpski tenis je ovog vikenda ostvario veliki uspeh pošto su Nina Stojanović i Aleksandra Krunić uspele da dođu do trofeja u Beogradu u konkurenciji dublova.

Srpkinje su savladale belgijski par Greet Minnen / Alison Van Uytvanck posle dva seta – 6:0, 6:2.

„Ponosna sam što će pamtiti naša imena kao imena prvih osvajačica ovog turnira. Aleks i ja smo pre početka pričale da igramo zajedno i sa zadovoljstvom sam prihvatila njem poziv. Nismo nikad ranije igrale zajedno, ali verovala sam u nas čim smo kročile na teren. Ponosna sam, verovala sam da ćemo osvojiti turnir”, rekla je Nina Stojanović.

„Osećala sam da nas dve možemo da podignemo trofej jer smo igrale kod kuće. Velika je čast ostvojiti turnir u Srbiji. Biti na domaćem terenu i osvojiti WTA turnir je zaista sjajno”, nadovezala se Krunić.

Zanimljivo je da su njih dve na Australian openu igrale jedna protiv druge.

„To je u tenisu normalno. Meč u Australiji verovatno neće biti jedini. Ne razmišljam o tome da je Aleks protivnik, svejedno mi je ko je sa druge strane. Posle meča je najbitnije da postoji fer-plej, da se poštujemo međusobno i to je važno. Turniri se nastavljaju i to je normalna stvar. Sjajno igrati sa njom, obe smo pune pozitivne energije. Osećamo jedna drugu i to je ključ u dublu”, navela je Nina.

„To što je Nina bila pored mene na terenu dodaje slatkoću pobedi. Osećamo jedna drugu, naše energije su se poklopile. Kada je jedna u krizi, druga je tu da pogura”, poručila je Aleksandra.

Đorđe Đoković, direktor turnira, istakao je zadovoljstvo što su srpske igračice osvojile pehar.

„Velika je čast što imamo naše dve šampionke, pobednice prvog WTA turnira u našoj zemlji. Zahvalio bih se sponzorima za podršku u organizaciji turnira uz želje da preraste u turnir veće kategorije, a i da pojačamo broj u narednom periodu”.