Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Tomova: U Beogradu se osećam kao kod kuće

Tomova: U Beogradu se osećam kao kod kuće

Bugarska teniserka Viktoriya Tomova je obezbedila plasman u polufinale Serbia Ladies Opena pošto je savladala Mađaricu Reka-Lucu Jani sa 2-1, po setovima 6:1, 2:6, 7:5.

„Ponosna sam što sam se borila do samog kraja, nisam odustala. Bio sam umorna, nisam znala šta radim u jednom momentu. Loptice su visoko odskakale i bilo mi je teško. Rekla sam sebi da ću se boriti i uspela sam. U drugom setu sam bila umorna i samo sam pokušavala da dam sve od sebe. Srećna sam zbog toga”, rekla je Tomova.

Tokom prethodna dva dana u Beogradu je padala kiša, zbog čega su brojni mečevi bili odloženi.

„Svima je bilo teško jer smo morali da čekamo da kiša prestane. Naučila sam da treba biti strpljiv. Treba samo da nastaviš i da budeš pozitivan jer u jednom trenutku pomisliš da je sve protiv tebe”.

Ona je trenutno 125. na svetu, a pričala je da li razmišlja o renkingu.

„Trudim se da ne mislim previše o tome, ali to jeste važno. Dugo sam u najboljih 200. Želim da uđem u Top 100 zbog gren slemova, teško je igrati kvalifikacije svake nedelje. Trudim se da mislim o poboljšanjima u svojoj igri u to je najbitnije”, iskrena je Bugarka.

Za kraj je imala i pohvalne reči o turniru.

„Mislim da je ovo najbolji turnir iz serije 250 koji sam igrala. Ljudi su zaista odlični, organizacija je fenomenalna, a zbog hrane sam se osećala kao da sam kod kuće”.

Tomova će u meču koji će odlučivati ko će u finale igrati protiv Paule Badose iz Španije.